Social Media Marketing

Η δύναμη του Social Media Marketing, είναι επένδυση με σίγουρη επιτυχία

Με Social Media Marketing, αυξήστε την επισκεψιμότητά σας, ανεβάστε την αναγνωρισιμότητά σας και πετύχετε αύξηση των πωλήσεων.

Social Media Marketing - Social Εικονίδια

Γνωρίζατε ότι το social media marketing έχει 100% υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης από το συμβατικό marketing; Ή, ότι το 84% των επαγγελματιών χρησιμοποιούν τα social media με κάποια μορφή;

Ανεξάρτητα από το τι πουλάτε και που το πουλάτε, χρησιμοποιώντας τα social media ως εργαλείο marketing μπορεί να σας βοηθήσει να αναπτύξετε την επιχείρησή σας και να δώσει ώθηση στις πωλήσεις σας.

Η ομάδα της AiO αποτελείται από επαγγελματίες στον χώρο του social media marketing, και καθένας από αυτούς συμβάλλει με τις γνώσεις του και την εμπειρία του στη σχεδίαση και στην υλοποίηση της σωστής στρατηγικής που χρειάζεται για αποτελεσματικό και επικερδές social media marketing.

Όπως ανάφερε ο γνωστός διευθυντής του eBay και του Procter & Gamble, ο Scott Cook ‘’A brand is no longer what we tell consumer it is, it is what consumers tell each other it is.”

Η δύναμη των social media είναι πλέον ένας παράγοντας που δεν μπορεί να αγνοηθεί από κανέναν, είναι η δύναμη των χρηστών αυτή που μπορεί να εκτινάξει στα ύψη μια επιχείρηση ή από την άλλη πλευρά, να την πάει στον πάτο.

Στην σημερινή ψηφιακή εποχή, η απουσία παρουσίας στα social media είναι σαν να προσπαθείτε να ταξιδέψετε από την Αθήνα έως τη Θεσσαλονίκη με γάιδαρο και να αναρωτιέστε γιατί οι άλλοι το κάνουν πιο γρήγορα και πιο ξεκούραστα.

Δυστυχώς όμως, ακόμα και σήμερα υπάρχουν άνθρωποι που χρησιμοποιούν γάιδαρο για να ταξιδέψουν έως την Θεσσαλονίκη και αναρωτιούνται ακόμα και σήμερα “Γιατί χρειάζομαι το social media marketing, ποιος ο λόγος;”, “Τι θα κερδίσω εγώ από αυτό;”.

Η απάντηση μας είναι πάντα η ίδια: “Ναι το χρειάζεστε, και θα σας παραθέσουμε κάποιους από τους πιο σημαντικούς λόγους”.

Social Media Marketing

Η σπουδαιότητα των social media στην αύξηση της επισκεψιμότητας της ιστοσελίδας σας ή του eshop σας.

Κάθε δημοσίευση στα social media μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να προωθήσει την ιστοσελίδα σας και για να αυξήσει την επισκεψιμότητα.

Δημιουργώντας μια νέα σελίδα στην ιστοσελίδα σας είναι σαν να “τραβάτε” selfie, θέλετε ο κόσμος να την δει, να την διαβάσει, να ασχοληθεί μαζί της, αλλά δεν θέλετε να τους παρακαλέσετε κιόλας για να την προσέξουν (ή χειρότερα, να πληρώσετε για να την δουν).

Αυτός είναι και ο λόγος που οι σελίδες προορισμού, εάν προωθηθούν σωστά στα social media μπορούν να κάνουν όλη τη διαφορά.

Έχουμε δει σελίδα να κερδίζει πάνω από είκοσι χιλιάδες επισκέψεις σε διάστημα 2 ημερών, ποιος επαγγελματίας δεν θα ήθελε να επωφεληθεί από αυτό;

Η χρήση του social media marketing από την επιχείρησή σας ενισχύει και το search engine optimization (SEO) της ιστοσελίδας σας.

Οι ανιχνευτές (crawl spiders) των μηχανών αναζήτησης γνωρίζουν ποιες ιστοσελίδες “κερδίζουν” συνεχώς επισκεψιμότητα και ποιες ιστοσελίδες απλώς “υπάρχουν” ξεχασμένες και εγκαταλελειμμένες.

Μια πολύ καλή στρατηγική SEO search engine optimization αποτελεί σημαντικό κομμάτι για την απόκτηση επισκεψιμότητας, όπως και για να κερδίσετε υψηλότερες θέσεις στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης (SERPs), αλλά η χρήση του social media marketing θα ανεβάσει την ιστοσελίδα σας στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης (SERPs), πιο γρήγορα και με λιγότερο κόπο.

Social Media Marketing

Το social media marketing είναι το καλύτερο εργαλείο για να συνδεθείτε και να επικοινωνήσετε με τους πελάτες σας.

Αν χρησιμοποιηθεί σωστά, το social media marketing μπορεί να οδηγήσει σε πραγματική οικοδόμηση σχέσεων, αύξηση επισκεψιμότητας, αύξηση πωλήσεων κ.τ.λ.

Ένας λόγος που κάνει τα social media όπως το Twitter και το Instagram τόσο δημοφιλή είναι η αλληλεπίδραση που μπορείτε να έχετε με την πελατειακή σας βάση.

Μπορείτε να διαβάζετε τα tweets τους και τις ενημερώσεις τους, ώστε να παίρνετε ιδέες για τις καθημερινές τους συνήθειες (ως αποτέλεσμα να προσαρμόζετε τη social media στρατηγική marketing που ακολουθείτε), ποια προϊόντα αγοράζουν και γιατί; Πότε αγοράζουν περισσότερο; Τι θεωρούν trend; Τι σκοπεύουν να αγοράσουν στο μέλλον;

Όπως καταλαβαίνετε όλες αυτές οι πληροφορίες μπορούν να σας δώσουν leads για να διαμορφώσετε τη στρατηγική του social media marketing που κάνετε.

Οι χρήστες είναι δεκτικοί στα μηνύματά σας, βλέπουν το Twitter, το Facebook και τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα ως αυτό που ακριβώς είναι, κοινωνικά δίκτυα, όχι ως πλατφόρμες social media marketing.

Αν “εκμεταλλευτείτε” αυτή τη συνήθεια, συνδέοντας την ιστοσελίδα σας με έξυπνες αναρτήσεις, μπορείτε να δημιουργήσετε μεγάλη ροή επισκεψιμότητας στην ιστοσελίδα σας, η λέξη κλειδί στην παραπάνω πρόταση είναι οι “έξυπνες αναρτήσεις” που αν γίνουν σωστά θα πετύχουν μέγιστο αριθμό share από τους ακόλουθούς σας.

Οι διαφημίσεις στα κοινωνικά δίκτυα σας επιτρέπουν τη στόχευση με μεγάλη ακρίβεια και με πολλά διαφορετικά κριτήρια επιλογής, κάνοντας σωστή χρήση των παραπάνω παραμέτρων, μπορείτε να δημιουργήσετε διαφημίσεις με πολύ μεγάλη αποτελεσματικότητα.

Ένας από τους λόγους για τους οποίους τα κοινωνικά μέσα είναι σημαντικά είναι λόγω της εξαιρετικά προσαρμόσιμης φύσης των διαφημίσεων. Οι διαφημίσεις Facebook, για παράδειγμα, σας επιτρέπουν να στοχεύετε χρήστες με θέματα όπως η τοποθεσία, το επίπεδο εκπαίδευσης, η βιομηχανία ή ακόμη και το ιστορικό αγορών και οι σελίδες που τους αρέσουν.

Social Media Marketing

Η σωστή στρατηγική social media marketing μπορεί να σας βοηθήσει να ”εξουδετερώσετε” τον ανταγωνισμό.

Είναι σίγουρο ότι ανταγωνισμός σας ήδη εκμεταλλεύεται το social media marketing, εσείς γιατί να μείνετε εκτός;

Γνωρίζετε ότι το 91% των μεγάλων επιχειρήσεων χρησιμοποιεί περισσότερες από μία πλατφόρμες κοινωνικών δικτύων;

Το social media marketing είναι ένας τομέας που δεν θέλετε να αμελήσετε και να χάσετε πολύτιμο χρόνο, ο λόγος είναι απλός, είναι πολύ πιο δύσκολο (και πολύ πιο ακριβό) να “τρέχετε” να προλάβετε τον ανταγωνισμό από ό, τι είναι να μπείτε στο παιχνίδι του social media marketing από νωρίς.

Αν οι ανταγωνιστές σας “φτάσουν” πρώτοι στους πιθανούς πελάτες σας, θα κερδίσουν πρώτοι την “αφοσίωσή” τους και θα δυσκολευτείτε να τους κερδίσετε πίσω, ενώ αν είστε ενεργοί και ασχολείστε ενεργά με τα social media, μπορείτε να κερδίσετε εσείς πρώτα αυτούς τους ακόλουθους και ο αγώνας θα γυρίσει ανάποδα, θα πρέπει να τρέχουν “αυτοί” για να σας φτάσουν.

Ο κόσμος του social media marketing έχει γενικά ίσους όρους ανταγωνισμού, κάποιες εταιρείες μπορεί να έχουν μεγαλύτερο προϋπολογισμό για διαφημίσεις social media, αλλά όλες οι εταιρείες ξεκινούν με ισότιμη βάση.

Οι εταιρείες που ευδοκιμούν και γίνονται γνωστές στα social media, είναι οι εταιρείες που χρησιμοποιούν έξυπνες τακτικές για να προσελκύουν την προσοχή, είτε αυτές περιλαμβάνουν στην διαφήμισή τους μια αστεία εικόνα, είτε έχουν πραγματικά πολύ, αξιόπιστο και χρήσιμο περιεχόμενο να μοιραστούν.

Με λίγα λόγια, προσφέρουν χρήσιμο περιεχόμενο στους χρήστες, ενώ παράλληλα παρουσιάζουν κύρος και έχουν κάποια χιουμοριστικά στοιχεία στις διαφημίσεις τους.

Εάν θέλετε να έχετε μεγάλη κίνηση και να αυξήσετε πραγματικά τις πωλήσεις σας στο διαδίκτυο, θα πρέπει να ξεπεράσετε τους ανταγωνιστές σας και παράλληλα να προσφέρετε προϊόντα και υπηρεσίες ανώτερης ποιότητας.

Σε μια εποχή όπου οι τεχνολογικές εξελίξεις έχουν κατακλείσει τη ζωή όλων μας, τα social media παίζουν το δικό τους -σημαντικό- ρόλο στην καθημερινότητα μας.

Από την στιγμή της εμφάνισής τους, μέχρι και σήμερα, αποτελούν μια τεχνολογία που βρίσκεται σε διαδικασία συνεχούς εξέλιξης και ανάπτυξης.

Παρόλα αυτά όμως, διάφορες αναλύσεις δείχνουν ότι οι ενέργειες οι οποίες πραγματοποιούνται στα social media από πολλές επιχειρήσεις στερούνται συγκεκριμένης στρατηγικής.

Γνωρίζοντας ότι οι επιχειρήσεις αναζητούν, όλο και πιο έντονα τρόπους για αποτελεσματικότερη εφαρμογή του social media marketing στις δραστηριότητές τους, θα προτείνουμε μερικούς βασικούς κανόνες που θα μετατρέψουν τα social media σε ένα πολύτιμο εργαλείο marketing.

Social Media Marketing

Βασικοί κανόνες που θα μετατρέψουν τα social media σε πολύτιμο εργαλείο marketing.

Δημιουργήστε μια ιστοσελίδα φιλική και εντυπωσιακή.

Το πρώτο και βασικότερο βήμα είναι η κατασκευή μίας εντυπωσιακής και φιλικής προς τους χρήστες ιστοσελίδας, τα υπόλοιπα είναι θέμα χρόνου, οι ίδιοι οι χρήστες θα είναι αυτοί που θα “προωθούν” και θα αναμεταδίδουν τα διαφημιστικά σας μηνύματα.

Φροντίστε το περιεχόμενό σας να είναι ενδιαφέρον.

Φροντίστε το περιεχόμενό σας να είναι όσο το δυνατόν πιο ενδιαφέρον και επίκαιρο και το βασικότερο όλων να είναι σχετικό με τα ενδιαφέροντα του κοινού στο οποίο απευθύνεται. Όπως καταλαβαίνετε δεν αρκεί μόνο η σωστή συχνότητα αλλά και η ποιότητα τους.

Κρατήστε σταθερό κύκλο δημοσιεύσεων.

Είναι σημαντικό να παρουσιάζετε νέο υλικό τουλάχιστον κάποιες φορές την εβδομάδα ή και πιο συχνά αν είστε μεγάλη επιχείρηση. Είναι σημαντικό να έχετε ενεργό προφίλ, προκειμένου να δημιουργείται “ενδιαφέρον” γύρω από την επιχείρησή σας, το προϊόν σας ή τις υπηρεσίες που παρέχετε.

Κρατήστε σωστή συχνότητα δημοσιεύσεων και σχετικότητας.

Ένας καλός τρόπος για να διατηρήσετε τους πελάτες σας και να προκαλέσετε ενδιαφέρον σε νέους πελάτες είναι να τους προσφέρετε αυτά που επιθυμούν περισσότερο. Ο στόχος είναι να έχετε ενεργή παρουσία στους χρήστες σας αλλά χωρίς να αισθάνονται ότι “πιέζονται”.

Προσπαθήστε να “χτίσετε” πιο προσωπικές σχέσεις με τους πελάτες.

Είναι σίγουρο ότι οι πελάτες θέλουν να νιώθουν “σημαντικοί”, θέλουν να μπορούν να εκφράζονται, να λένε τα παράπονά τους και να συμμετέχουν ενεργά στην διαμόρφωση του “χαρακτήρα” της κάθε επιχείρησης, δώστε τους αυτό το δικαίωμα για να κερδίσετε την εμπιστοσύνη τους.

Απαντάτε στα σχόλια που σας κάνουν, είτε αρνητικά, είτε θετικά.

Διάφορες μελέτες έχουν δείξει ότι το πρώτο πράγμα που διαβάζουν οι χρήστες είναι οι αρνητικές κριτικές, αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μειώνεται η “αξία” της εκάστοτε επιχείρησης στα social media, οπότε καλό είναι να απαντάτε σε όλα τα σχόλια, ακόμα και στα αρνητικά.

Μιλάτε πάντα με ειλικρίνεια.

Μιλάτε πάντα με ειλικρίνεια και μη δίνετε υποσχέσεις που δεν μπορείτε να κρατήσετε. Είναι σίγουρο ότι οι συνέπειες και οι αρνητικές αντιδράσεις θα είναι πολλές σε περίπτωση που οι χρήστες σας καταλάβουν ότι αθετείτε τις δικές σας υποσχέσεις.

Συνέπεια και άμεση ανταπόκριση.

Διάφορες έρευνες έχουν δείξει ότι επιχειρήσεις που σταμάτησαν ή καθυστέρησαν να δώσουν απαντήσεις σε αιτήματα ή ερωτήματα χρηστών, οι χρήστες αυτοί εγκατέλειψαν τις επιχειρήσεις αυτές άμεσα και με συνοπτικές διαδικασίες, χωρίς δεύτερη σκέψη.

Ο προσεκτικός σχεδιασμός της στρατηγικής που πρέπει να ακολουθήσετε δεν είναι εύκολη υπόθεση. Θα πρέπει να αξιολογήσετε την αγορά στην οποία απευθύνεστε, να αναλύσετε τον ανταγωνισμό, να προσδιορίσετε το πλάνο στόχευσης και ένα σωρό άλλα.

Το πιο σημαντικό απ’ όλα όμως είναι να ακολουθήσετε τον σχεδιασμό και να επιμείνετε σε αυτόν.

Social Media Marketing

Social Media Marketing με ασύγκριτα χαρακτηριστικά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ
FACEBOOK

“The first rule of social media is that everything changes all the time. What won’t change is the community’s desire to network.”

Kami Huyse @kamichat

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ
TWITTER

“Going viral is not an outcome; it’s a happening. Sometimes it happens; sometimes it doesn’t. Just remember, fans are vanity and sales are sanity.”

Lori Taylor @lorirtaylor

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ
YOUTUBE

“Successful companies in social media function more like entertainment companies, publishers, or party planners than traditional advertisers.”

Erik Qualman @equalman

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ
INSTAGRAM

“Social media will help you build up loyalty of your current customers to the point that they will willingly, and for free, tell others about you.”

Bonnie Sainsbury @bsainsbury

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ
LINKEDIN

Υπάρχουν εκατοντάδες πλατφόρμες κοινωνικών δικτύων και κάθε τόσο ακούμε και για κάποιες καινούργιες, άλλες λιγότερο δημοφιλείς, άλλες περισσότερο.

Το να διαλέξετε κάποιο τρόπο διαφήμισης ή προώθησης και να ασχοληθείτε με το social media marketing δεν είναι εύκολη υπόθεση και σίγουρα απαιτεί πολύ καλό σχεδιασμό.

Το social media marketing δεν είναι μόνο η δημιουργία ενός προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή σε κάποια άλλη social media πλατφόρμα, το social media marketing απαιτεί πολύ καλό σχεδιασμό και εξειδίκευση για να αποφέρει σωστά αποτελέσματα, εξάλλου κάθε επιχείρηση έχει διαφορετικές ανάγκες και απαιτήσεις. Το social media marketing πρέπει να είναι ευέλικτο και να διαμορφώνεται συνεχώς και σε κάθε φάση υλοποίησης και δυστυχώς ο όρος “επιτυχία” μεταφράζεται διαφορετικά για κάθε social media marketing ειδικό.

Social Media Marketing

Ελάτε να αυξήσουμε την επισκεψιμότητα σας, τις πωλήσεις σας, το κύρος σας, και το βασικότερο όλων, τα κέρδη σας.

Ζητήστε να σας Καλέσουμε ή Καλέστε μας στο 215.215.6005

Ζητήστε να σας καλέσουμε

Scroll to Top