Ολοκληρωμένο Προφίλ LinkedIn - Αρχική

19 συμβουλές για ένα πιο ολοκληρωμένο προφίλ LinkedIn το 2024

Το προφίλ σας στο LinkedIn είναι ο χώρος όπου μπορείτε να χτίσετε το επαγγελματικό σας αποτύπωμα, ένα ολοκληρωμένο προφίλ LinkedIn σας βοηθά περισσότερο να αναδείξετε τα επιτεύγματα και τις δεξιότητές σας, να μοιραστείτε περιεχόμενο με άλλους επαγγελματίες και να συνδεθείτε με συναδέλφους, συνεργάτες και εν δυνάμει εργοδότες.

Οι άνθρωποι βρίσκουν το προφίλ σας με διάφορους τρόπους. Ίσως να αναζητούν εργαζόμενους στην εταιρεία σας ή στον κλάδο σας, να σας θυμούνται από ένα συνέδριο και να θέλουν να υπενθυμίσουν στον εαυτό τους τη δουλειά σας, ή απλά να μάθουν περισσότερα για τα επιτεύγματά σας.

Ωστόσο, ανεξάρτητα από τον τρόπο ή τον λόγο που καταλήγουν στη σελίδα σας στο LinkedIn, υπάρχει ένας κοινός και απλός στόχος: Το προφίλ σας στο LinkedIn πρέπει να τραβήξει – και να κρατήσει – την προσοχή τους.

Τι κάνει λοιπόν ένα προφίλ να ξεχωρίζει; Πώς μπορείτε να λάβετε περισσότερες συστάσεις; Ποια χαρακτηριστικά μπορούν να σας βοηθήσουν να βελτιώσετε το προφίλ σας; Ο οδηγός μας βήμα-βήμα μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε ένα (σχεδόν) τέλειο προφίλ LinkedIn.

Πώς να Δημιουργήσετε το Τέλεια Προφίλ στο LinkedIn.

Τι θα μπορούσε να θεωρηθεί όμως “το τέλειο προφίλ στο LinkedIn;” Ιδανικά θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι αυτό που σας κάνει να ξεχωρίζετε για όλους τους σωστούς λόγους και σας βοηθά να επιτύχετε τους στόχους σας – είτε αυτό σημαίνει την επέκταση του δικτύου σας, την εύρεση νέων επαφών ή την απόκτηση μιας προσφοράς εργασίας ή συνεργασίας.

Και ενώ η απόλυτη τελειότητα δεν είναι εφικτή, υπάρχουν βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να βοηθήσετε το προφίλ σας να ξεχωρίσει. Από απλά πράγματα όπως η φροντίδα να έχετε ανεβάσει μια υπέροχη φωτογραφία έως πιο λεπτομερείς προσπάθειες, όπως η δημιουργία ενός ελκυστικού τίτλου και βιογραφικού, επιλογές σίγουρα υπάρχουν αρκετές, για να τελειοποιήσετε το προφίλ σας.

Έτοιμοι να αξιοποιήσετε στο έπακρο το προφίλ σας στο LinkedIn; Πλησιάστε όσο το δυνατόν πιο κοντά στο “τέλειο”, με αυτές τις απλές οδηγίες για την δημιουργία ενός LinkedIn προφίλ.

1.Ολοκληρωμένο Προφίλ LinkedIn - Ανεβάστε μια καλή και πραγματική φωτογραφία προφίλ.

Πρώτα απ’ όλα, ανεβάστε μια καλή και πραγματική φωτογραφία στο προφίλ σας. Σύμφωνα με την Jane Deehan, Διευθύντρια Senior Content Marketing της LinkedIn, η φωτογραφία προφίλ σας πρέπει να είναι πρόσφατη, να σας μοιάζει (χωρίς υπερβολές φίλτρων) και το πρόσωπό σας πρέπει να καταλαμβάνει περίπου το 60 τοις εκατό του συνολικού χώρου.

Ο στόχος εδώ είναι να μοιάζετε με τον τρόπο που συνήθως φαίνεστε στη εργασία σας, διευκολύνοντας έτσι τους υποψήφιους συνεργάτες που μπορεί να σας έχουν γνωρίσει και πραγματικά αλλά και εικονικά, να σας αναγνωρίσουν από τη φωτογραφία προφίλ σας.

2.Ολοκληρωμένο Προφίλ LinkedIn - Ορίστε μια φωτογραφία φόντου.

Εκτός από τη φωτογραφία του προφίλ σας, μπορείτε επίσης να ορίσετε μια πιο φαρδιά φωτογραφία φόντου που θα παρουσιάζει λίγα περισσότερα για εσάς. Εδώ, δεν είναι τόσο σημαντικό να είστε εσείς (ή το πρόσωπό σας) στη λήψη, αλλά θέλετε να είναι κάτι πιο ξεχωριστό που να μπορεί να πει στους επισκέπτες σας περισσότερα για εσάς ως άτομο.

Εάν είστε freelancer που εργάζεστε από το σπίτι, για παράδειγμα, μπορεί να συμπεριλάβετε μια φωτογραφία σας στο γραφείο σας να εργάζεστε. Εάν πάλι είστε επαγγελματίας γυμναστής, μπορεί να επιλέξετε μια φωτογραφία σας στο γυμναστήριο.

3.Ολοκληρωμένο Προφίλ LinkedIn - Δημιουργήστε έναν διαφορετικό τίτλο.

Ο τίτλος μπορεί επίσης να βοηθήσει στην ενίσχυση του αντίκτυπου του προφίλ σας.

Ενώ αυτή η σύντομη περιγραφή χρησιμοποιείται συχνά για τίτλους εργασίας, μπορείτε να προχωρήσετε περαιτέρω προσθέτοντας λίγες ακόμη λεπτομέρειες σχετικά με τον τρέχοντα ρόλο σας, τι σημαίνει για εσάς ή τι έχετε επιτύχει.

Παράδειγμα: “Δημιουργικός και παθιασμένος”, ή “Προσανατολισμένος στα αποτελέσματα”, σε γενικές γραμμές σκεφτείτε το ως η φράση που σας αντιπροσωπεύει.

Ολοκληρωμένο Προφίλ Linkedin - Tablet

4.Ολοκληρωμένο Προφίλ LinkedIn - Αποφύγετε τις λέξεις-κλισέ.

Αυτοί οι τύποι “αυτοπροβολής” είναι συνηθισμένοι στο LinkedIn, αλλά τελικά είναι επιφανειακοί. Τα προφίλ που είναι γεμάτα με λέξεις-κλισέ και όρους, δεν προσφέρουν πραγματικά στοιχεία για τα επιτεύγματα ή τις επαγγελματικές σας συνδέσεις – αντιθέτως, είναι μια γενική επανάληψη όρων που οι χρήστες έχουν δει εκατοντάδες φορές πριν.

Η καλύτερη επιλογή; Αποφύγετε τις λέξεις-κλισέ. Αντίθετα, να είστε σαφείς και συγκεκριμένοι σχετικά με την ιδιότητά σας και τα επιτεύγματά σας.

5.Ολοκληρωμένο Προφίλ LinkedIn - Συγχρονίστε το προφίλ σας.

Αξίζει επίσης να συγχρονίσετε το προφίλ σας με το βιβλίο διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας – πρώτα όμως βεβαιωθείτε ότι έχετε άδεια από την εταιρεία σας, εάν χρησιμοποιείτε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που σας έχει ανατεθεί.

Εξοπλισμένο με αυτά τα δεδομένα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το LinkedIn μπορεί να προτείνει συνδέσεις που μπορεί να μοιράζονται παρόμοια ενδιαφέροντα ή να προσφέρουν εγκρίσεις για τις δεξιότητές σας, και αφού μπορείτε να ελέγξετε όλες τις συνδέσεις, έχετε πάντα τον έλεγχο του ποιος θα επικοινωνήσει.

6.Ολοκληρωμένο Προφίλ LinkedIn - Αναδείξτε τις δεξιότητές σας.

Ένα από τα πιο σημαντικά μέρη του προφίλ σας στο LinkedIn είναι η λίστα δεξιοτήτων σας. Η πλατφόρμα διευκολύνει την αναζήτηση και την επιλογή δεξιοτήτων που ταιριάζουν με την εμπειρία και την εξειδίκευσή σας, αλλά αυτό συνοδεύεται από μια προειδοποίηση.

Ο τεράστιος αριθμός δεξιοτήτων που διατίθενται στο LinkedIn καθιστά εύκολο να το παρακάνετε και να πλημμυρίσετε το προφίλ σας με ταλέντα που σχετίζονται μόνο ελάχιστα με την τρέχουσα ή μελλοντική εργασία σας. Ενώ η ανάδειξη των δεξιοτήτων σας είναι κρίσιμη, βεβαιωθείτε ότι είναι σχετικές.

7.Ολοκληρωμένο Προφίλ LinkedIn - Μοιραστείτε σχετικό περιεχόμενο.

Μιλώντας για συνάφεια, αξίζει να μοιράζεστε σχετικό περιεχόμενο, όπως αναρτήσεις που δημιουργήσατε μόνοι σας ή από μεγάλους παράγοντες του κλάδου, ως μέρος της σελίδας του προφίλ σας. Εάν οι πιθανές συνδέσεις βρουν και κάνουν κλικ σε αξιόλογο περιεχόμενο από το προφίλ σας, είναι πιο πιθανό να επιστρέψουν.

8.Ολοκληρωμένο Προφίλ LinkedIn - Διατηρήστε επαφή.

Είναι επίσης καλή ιδέα να διατηρήσετε την επαφή μόλις τεθεί σε λειτουργία το προφίλ σας. Περάστε τουλάχιστον 15 λεπτά την εβδομάδα για να δείτε τι χάσατε, να κάνετε σχόλια σε σχετικές ιστορίες και να απαντήσετε σε οποιαδήποτε μηνύματα.

9.Ολοκληρωμένο Προφίλ LinkedIn - Διατηρήστε ενημερωμένη την τοποθεσία σας

Είναι επίσης σημαντικό να διατηρείτε την τοποθεσία σας πάντα ενημερωμένη για να βοηθήσετε τις επαφές και τις μελλοντικές διασυνδέσεις σας να σας βρουν πιο εύκολα.

Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι το όνομά σας είναι Γιάννης Παπαδόπουλος και είστε προγραμματιστής λογισμικού στη Θεσσαλονίκη.

Όταν επιχειρήσεις ψάχνουν για νέους συνεργάτες, η τοποθεσία είναι ένας βασικός παράγοντας – η συμπερίληψη της τοποθεσίας σας βοηθά τις εταιρείες να περιορίσουν την αναζήτηση τους πιο γρήγορα και αυξάνει τις πιθανότητές σας να λάβετε κάποιο μήνυμα.

Ολοκληρωμένο Προφίλ Linkedin - Οθόνη

10.Ολοκληρωμένο Προφίλ LinkedIn - Δημοσιοποιήστε το προφίλ σας στο LinkedIn

Αν θέλετε να σας βρουν επαγγελματικές γνωριμίες και να σας εντοπίζουν, πρέπει να δημοσιοποιήσετε το προφίλ σας. Είναι μια σχετικά εύκολη διαδικασία: Πηγαίντε στη σελίδα σας στο LinkedIn και κάντε κλικ στο κουμπί “Εγώ” κάτω από την εικόνα προφίλ σας στην κορυφή της σελίδας. Στη συνέχεια, επιλέξτε “Προβολή προφίλ”.

Τώρα, θα δείτε μια επιλογή για “Επεξεργασία δημόσιου προφίλ και URL” – επιλέξτε αυτήν την επιλογή και μπορείτε να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε την κατάσταση του δημόσιου προφίλ σας και να ελέγξετε ποιος μπορεί να δει την εικόνα προφίλ σας.

11.Ολοκληρωμένο Προφίλ LinkedIn - Δημοσιεύστε νέο περιεχόμενο.

Με απλά λόγια; Ενώ ένα ισχυρό προφίλ LinkedIn είναι μια εξαιρετική αρχή, απαιτεί τακτική συντήρηση για να αποδίδει με την πάροδο του χρόνου.

Παρόλο που το LinkedIn είναι σαφώς διαφορετικό από ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook ή το Twitter, εξακολουθεί να βασίζεται σε ενημερώσεις περιεχομένου για να διατηρεί τα πράγματα φρέσκα και ενδιαφέροντα. Ως αποτέλεσμα, αξίζει να δημοσιεύετε νέο περιεχόμενο – είτε υλικό που δημιουργήσατε μόνοι σας, είτε το έργο άλλων στον κλάδο που βρίσκετε ενδιαφέρον.

12.Ολοκληρωμένο Προφίλ LinkedIn - Αποκτήστε μια προσαρμοσμένη διεύθυνση URL

Ενώ βρίσκεστε στη σελίδα “Επεξεργασία προφίλ και URL”, αξίζει να προσαρμόσετε τη διεύθυνση URL σας για να διευκολύνετε την εύρεση του προφίλ σας. Όταν εγγράφεστε στο LinkedIn, συνήθως σας εκχωρείτε μια διεύθυνση URL που περιέχει μέρη του ονόματος και του επωνύμου σας μαζί με μια τυχαία σειρά αριθμών.

Όταν είναι δυνατόν, καταργήστε τους αριθμούς και κάντε τη διεύθυνση URL σας το πλήρες όνομά σας και επώνυμό σας. Εάν αυτό έχει ήδη χρησιμοποιηθεί, προσπάθησε να προσθέσεις το αρχικό του μεσαίου σου ονόματος ή τον κλάδο στον οποίο εργάζεστε.

13.Ολοκληρωμένο Προφίλ LinkedIn - Ενημερώστε τα στοιχεία επικοινωνίας σας.

Εάν τα στοιχεία επικοινωνίας σας είναι παρωχημένα, ενδέχεται να χάσετε μελλοντικές ευκαιρίες συνεργασίας ή εργασίας. Ενώ ορισμένοι υπεύθυνοι επιχειρήσεων θα χρησιμοποιήσουν την ενσωματωμένη πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων του LinkedIn, άλλοι προτιμούν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή τηλεφωνικές κλήσεις.
Διατηρώντας τα στοιχεία σας ενημερωμένα, αυξάνετε τις πιθανότητες για κάποια μελλοντική συνεργασία ή εργασία.

14.Ολοκληρωμένο Προφίλ LinkedIn - Ζητήστε συστάσεις.

Παρόλο που οι εγκρίσεις δεξιοτήτων είναι εξαιρετικές για να επισημάνετε τους τομείς εμπειρογνωσίας σας, οι συστάσεις ανεβάζουν τα πράγματα σε άλλο επίπεδο με μια εξατομικευμένη μαρτυρία για τον χρόνο που συνεργαστήκατε, τα ολοκληρωμένα έργα ή τις αναπτυγμένες δεξιότητες που κατέχετε. Σκεφτείτε να επικοινωνήσετε με στενές επαφές για συστάσεις που σχετίζονται με τον τρέχοντα ρόλο σας – ή τον επόμενο επαγγελματικό σας στόχο.

15.Ολοκληρωμένο Προφίλ LinkedIn - Ακολουθήστε τα ενδιαφέροντά σας.

Το LinkedIn εξυπηρετεί ένα τεράστιο φάσμα επαγγελματιών με πληθώρα υπηρεσιών, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει κάτι σχεδόν για όλους.

Για να διασφαλίσετε ότι ασχολείστε τόσο με την πλατφόρμα γενικά όσο και με τη σύνδεση με τους κατάλληλους ανθρώπους για τους στόχους που έχετε επιλέξει, αξίζει να βρείτε και να ακολουθήσετε άτομα που μοιράζονται παρόμοια ενδιαφέροντα.

Ακόμα κι αν δεν ευθυγραμμίζονται άμεσα με τον ρόλο εργασίας σας ή τους στόχους σας, η καλλιέργεια μιας ευρείας βάσης ενδιαφέροντος μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση του αντίκτυπου του προφίλ σας.

Ολοκληρωμένο Προφίλ Linkedin - Άνθρωποι

16.Ολοκληρωμένο Προφίλ LinkedIn - Αναδείξτε τις υπηρεσίες σας.

Ίσως είστε προγραμματιστής λογισμικού ή επαγγελματίας του marketing. Ίσως έχετε εξειδικευμένες πιστοποιήσεις ή εκπαίδευση που σας ξεχωρίζει από το πλήθος. Το προφίλ σας στο LinkedIn είναι ένας εξαιρετικός χώρος για να επισημάνετε αυτές τις υπηρεσίες και να ενημερώσετε τους ανθρώπους ότι είστε περισσότερα από απλά η δουλειά σας – είστε ένας ταλαντούχος, ενδιαφέρον και ενημερωμένος άνθρωπος που φέρνει σημαντική αξία σε οποιοδήποτε ρόλο.

17.Ολοκληρωμένο Προφίλ LinkedIn - Προσαρμόστε τις προσκλήσεις σας.

Ενώ πολλές συνδέσεις γίνονται οργανικά στο LinkedIn, θα υπάρχουν περιπτώσεις όπου θα θέλετε να επικοινωνήσετε και να δημιουργήσετε συγκεκριμένες συνδέσεις.

Για να είναι αυτό αποτελεσματικό ωστόσο, πρέπει να δημιουργήσετε μια προσαρμοσμένη πρόσκληση που παρέχει μια επισκόπηση των σημαντικών σημείων του προφίλ σας – ποιος είστε, τι κάνετε και γιατί έχει σημασία – μαζί με ένα εξατομικευμένο μήνυμα σχετικά με το γιατί αυτή η σύνδεση έχει σημασία για εσάς.

Με τόσους πολλούς χρήστες και τόσα πολλά αιτήματα, είναι σημαντικό να ξεχωρίσετε από το πλήθος.

18.Ολοκληρωμένο Προφίλ LinkedIn - Επιμεληθείτε το δίκτυό σας.

Τα μεγάλα δίκτυα είναι εξαιρετικά. Ωστόσο, τα δίκτυα που είναι πολύ μεγάλα μπορούν να απομακρύνουν την εστίαση από τον κύριο σκοπό του προφίλ σας, που είναι η σύνδεση με άτομα που έχουν παρόμοιο τρόπο σκέψης και ικανότητες για να επεκτείνετε τον αντίκτυπό σας στον κλάδο σας.

Φροντίστε να επιμελείστε κατά διαστήματα το δίκτυό σας, έτσι ώστε το προφίλ σας να παραμένει ευθυγραμμισμένο με τους στόχους σας.

19.Ολοκληρωμένο Προφίλ LinkedIn - Κάντε τακτικές βελτιώσεις.

Επίσης, εξίσου σημαντικό είναι το να μην αφήνετε το προφίλ σας ανενεργό για πολύ καιρό.

Πέρα από τη συνεχή αλληλεπίδραση με τo LinkedIn για να κάνετε νέες δημοσιεύσεις και να συνδεθείτε με νέες επαφές, καλό είναι να ενημερώνετε τακτικά το προφίλ σας με νέες πληροφορίες σχετικά με την τρέχουσα εργασία σας ή τις τρέχουσες υπηρεσίες που παρέχετε, νέες δεξιότητες που αποκτήσατε ή ολοκληρωμένα έργα.

Αυτό δεν δείχνει μόνο συνέπεια, αλλά δείχνει επίσης ότι συνεχίζετε να αναπτύσσεστε και να μαθαίνετε – κάτι που πάντα αναζητούν οι πιθανοί συνεργάτες.

Practice Makes Perfect (Almost…)

Όσο καλύτερο είναι το προφίλ σας στο LinkedIn, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες να συνδεθείτε με κορυφαίους στον τομέα σας, να τραβήξετε την προσοχή άλλων επαγγελματιών και να βρείτε νέες ευκαιρίες ανάπτυξης.

Ενώ δεν υπάρχει “τέλειο” προφίλ LinkedIn, μπορείτε να φτάσετε κοντά στο επιθυμητό επίπεδο με αυτές τις συμβουλές.

Share it

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Skype
WhatsApp
Telegram
Email
Scroll to Top